Brakiterapi Sempozyumu
Brakiterapi Sempozyumu Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim Araştırma Hastanesinde 13 Ocak 2018 tarihinde yapıldı.
Kanser türlerinin tedavisinin önemli bir parçası olan Brakiterapide son gelişmelerin ve yeniliklerin ele alıındığı sempozyumda ülke genelindeki üniversite ve merkezlerden çok sayıda uzmanlar bir araya geldi.
Radyasyon kaynaklarının kanserli dokunun yakınına veya içine doğrudan yerleştirilmesi esasına dayanan brakiterapi 120 yıllık bir geçmişe sahiptir. Hem diğer radyoterapi yöntemleriyle hem de tek başına uygulanabilen brakiterapi, günümüz modern görüntüleme yöntemlerinin ve tekniklerinin gelişmesiyle birlikte bireysel uygulamalarda daha yüksek başarı sağlamaktadır. Bu anlamda sempozyum, rahim ağzı kanseri başta olmak üzere farklı kanser türlerinin tedavisinin önemli bir parçası olan brakiterapide ülke genelindeki üniversite ve merkezlerden söz sahibi uzmanları bir araya getirerek son gelişmelerin ve yeniliklerin kapsamlı şekilde ele alınmasını sağladı.
Toplantıya davetli olarak katılan Almanya Kiel Christian Albrechts Üniversitesinden Doç. Dr. Razvan Galilae, ülkemizde de giderek yaygınlaşan görüntü rehberli brakiterapi uygulamalarının standartları ve yenilikleri konusunda bilgi aktarımda bulundu. Katılımcılar interaktif geçen sempozyumda diğer uygulama alanları olan meme kanseri, prostat kanseri ve rahim kanserlerinde dünya literatüründeki son durumu ele alarak deneyimlerini paylaştılar. Brakiterapinin, Radyasyon Onkolojisinde bir yandal olarak yerini alabileceğinin vurgulandığı sempozyumda, yetişmiş elemanlara ve referans merkezlere duyulan ihtiyacın da altı çizildi.
Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) Jinekolojik Onkoloji Alt Grup Başkanı Prof. Dr. Ferah Yıldız ve Prof. Dr. Işık Aslay’ ın önderliğinde gerçekleşen sempozyuma, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ev sahipliği yaptı. Sempozyuma İstanbul Onkoloji Enstitüsünden Doç. Dr. Seden Küçücük, Prof. Dr. Gönül Kemikler, Prof. Dr. Gülgün Engin, Acıbadem Üniversitesinden Prof. Dr. Enis Özyar, Uzm. Fiz. Öznur Şenkesen, Anadolu Sağlık Merkezinden Uzm. Fiz. Nadir Küçük, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşenur Demiral, Hacettepe Üniversitesinden Doç. Dr. Melis Güntekin, Kocaeli Üniversitesinden Doç. Dr. Binnaz Sarper, Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Zeynep Özsaran, Koç Üniversitesinden Doç. Dr. Yasemin Bölükbaşı ve Marmara Üniversitesinden Uzm. Dr. İlknur Alsan Çetin konuşmacı olarak katıldı.
Bu sayfa Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı tarafından en son 07.02.2019 04:51:57 tarihinde güncellenmiştir.